Gizlilik Politikası

  1. Genel: Bu Web Sitesini ve içeriğindeki servisleri (“Hizmetler”) kullanıyor olmanız, www.sirenyayinlari.com Web Sitesi Gizlilik Koşullarını (“Gizlilik Koşulları”) ve kurallarını okuduğunuz ve kabul ettiğiniz anlamına gelir. Gizlilik Koşullarında öngörülen zorunlulukları yerine getiremeyeceğinizi düşünüyorsanız, bu Web Sitesi veya Hizmetlerini kullanmayınız. Web Sitesindeki bazı yerlerin kullanımı özel bir takım ek hüküm ve şartlar geçerli olabilir.
  2. Gizlilik Koşullarının Takibi/Değişiklik: Siren Yayınları, herhangi bir zamanda önceden haber vermeksizin Gizlilik Koşullarında değişiklik yapma ya da ek koşullar getirme hakkına sahiptir. Kullanım sırasında toplanan bilgilerin niteliklerinden, nasıl kullanıldığından, bu bilgilerin üçüncü şahıslar ile hangi durumlarda paylaşıldığından ve gerekli tüm gizlilik koşullarından haberdar olunması için yapılan değişiklikler bu sayfada sunulacaktır. Siren Yayınları’nın; Gizlilik Koşullarında değişiklik yapma hakkı saklı olduğundan, Gizlilik Koşullarının düzenli olarak takibi ve okunması Kullanıcının sorumluluğundadır. Bu Web Sitesi ve Hizmetlerini, yapılabilecek bu tarz bir değişiklikten sonraki kullanım, Gizlilik Koşullarındaki değişiklilerin kabul edildiği anlamını taşır.
  3. Açık Sistem: Kullanıcılar; (Kullanıcı tabiri, üyeler dahil, Web Sitesi’ne giren herkesi ifade eden genel bir tanım olarak kullanılmıştır.) internet ortamının güvenilir bir ortam olmadığını, internet ortamında iletişimin riskli olduğunu, kişisel bilgiler, şifreler vb. de dâhil her türlü bilginin üçüncü şahısların hukuka aykırı fiillerinin muhatabı olabileceğini bilmekte ve kabul etmektedir. Siren Yayınları, Web Sitesinin güvenli olduğu yönünde veya kötü niyetli hareketlerle ilgili olarak hiçbir garanti vermemektedir.
  4. Kullanıcı Bilgileri: Kullanıcı tarafından Web Sitesi ve Hizmetlere yerleştirilen, iletilen veya bu Web Sitesi ve Hizmetler aracılığıyla gönderilen her türlü içerik ve bilgiden Kullanıcı sorumludur. Kullanıcılar, Web Sitesi ve Hizmetlere ilettikleri/gönderdikleri her türlü bilginin güvenilirliğini, doğruluğunu, üçüncü şahısların haklarını ihlal etmediğini, yasalara aykırı olmadığını beyan ve garanti etmiştir. Siren Yayınları’nın, Kullanıcılar tarafından web sitesine konulan/iletilen içeriğin, diğer Kullanıcılara veya üçüncü şahıslara herhangi bir zarar getirdiğine yönelik bir başvuru/talep/şikayet alması veya söz konusu içeriğin mevzuata, uluslararası hukuk belgelerine aykırı olduğunun tespit edilmesi halinde Kullanıcı’nın üyeliğini sonlandırma hakkı saklıdır. Ancak bu yönde herhangi bir yükümlülüğü bulunmamaktadır.
  5. Kullanıcı Adı ve Şifre: Siren Yayınarı, bazı Hizmet ve bölümlerin kullanımını Üyelik/Kayıt şartına bağlı tutabilir. Kayıt sırasında Kullanıcıya ad ve şifre verilebilir ya da Kullanıcı tarafından ad ve şifre oluşturulması istenebilir. Kullanıcı adının ve şifrenin muhafazasından, yanlış ya da hukuka aykırı kullanımından ve olası tüm izinsiz kullanımlarından doğrudan Kullanıcı sorumludur. Girişi üyelik koşuluna bağlı Hizmetlere ancak şifre ile giriş yapılabilir. Şifrenin özel rakamlar, harfler ve karakterler kullanılarak daha güvenli bir biçimde oluşturulmasından ya da bunun için gerekli değişikliklerin yapılmasından Kullanıcı sorumludur. Kullanıcı adı ve şifre kullanılarak yapılan tüm işlemlerin sorumluluğu Kullanıcıya aittir. Kullanıcı adı ve şifrenin kaybedilmesi, yetkisiz üçüncü şahısların eline geçmesi ya da Kullanıcı güvenliğini tehdit eden bir durumla karşılaşılması halinde derhal Web Sitesine/ Siren Yayınları’na haber verilir.
  6. Bilgilerin Korunması: Siren Yayınları, Web Sitesindeki tüm sayfaların güvenliği için azami gayret göstermektedir. Web Sitesinde kayıtlı bulunan verilerin gizliliğini, güvenliğini ve bütünlüğünü korumak için çok çeşitli teknik ve yönetimsel uygulamalardan yararlanılmaktadır.
  7. Üçüncü Kişilere Ait Siteler: Web Sitesinde, Siren Yayınları’nın işletmediği veya işletimini kontrol etmediği, üçüncü şahıslar tarafından işletilen alt ve üst web siteleri bulunabilir ve bunlara bağlantı sağlanabilir/link/bilgi verilebilir. Siren Yayınları’nın erişim sağlanan bu web sitelerine ilişkin içerik, güvenlik, gizlilik politikaları ve iletişimin sürekli sağlanacağına dair herhangi bir garantisi ya da özel bir taahhüdü yoktur. Sorumluluk, üçüncü kişilere ait sitelerde yazılı koşulara tabidir. Herhangi bir işlem yapılmadan önce söz konusu sitelerde yer alan güvenlik ve gizlilik koşulları okunmalıdır. Söz konusu sitelere sağlanan kişisel bilgilerden, bu sitelerden istifade edilen içerikten ve servislerden veya bu sitelerin gizlilik politika ve uygulamalarından Siren Yayınları sorumlu tutulamaz.
  8. Web Sitesi Yardımcı Programları: Kullanıcının Web Sitesi tarafından sunulan bazı Hizmetlerden veya Web Sitesinden yararlanabilmesi için yardımcı programlar kullanılması gerekebilir. Bu Hizmetlerden/Web Sitesinden yararlanıldığı takdirde, Hizmetten yararlanma biçim ve kapsamıyla ilgili veriler, Web Sitesi veri tabanına kaydedilebilir. Keza Hizmetlerden daha kolay yararlanabilmeniz için bazı “çerez”lerden yararlanılabilir, bunlar vasıtasıyla Kullanıcıya bazı bilgiler gönderilebilir.
  9. Kişisel Veriler:
    1. 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) uyarınca, kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişiye ilişkin her türlü bilgi kişisel veridir (“Kişisel Veri”). Kullanıcının; Web Sitesi’ni ziyaret etmesi, kullanması, üye olması ya da Hizmetlerden yararlanabilmesi için bazı Kişisel Verileri Web Sitesi’ne iletilmiş, açıklanmış, kaydedilmiş olabilir. Kullanıcılar; iletmiş, açıklamış, kaydetmiş olduğu Kişisel Verilerin, Kullanım Koşulları’nda belirtilen şartlarla Siren Yayınları’na açık olacağını dikkate alarak bu bilgileri açıklamış olduklarını ve Web Sitesi’ne açıkladıkları, kaydettikleri, ifşa ettikleri her tür Kişisel Verinin Siren Yayınları’na karşı gizliliğini yitirdiğini kabul etmiş sayılırlar.
    2. Özel Nitelikli Kişisel Veriler
      Siren Yayınları , Kullanıcı’dan yasalar gerektirmediği sürece herhangi bir şekilde ve kesinlikle; ırk, etnik köken, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep veya diğer inançlar, kılık ve kıyafet, dernek, vakıf ya da sendika üyeliği, sağlık, cinsel hayat, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili veriler ile biyometrik ve genetik verileri talep etmemektedir. Bu bilgilerin Web Sitesi’ne veya Web Sitesi üzerinden verilmiş, kaydedilmiş veya ifşa edilmiş olmasından dolayı Siren Yayınları’nın bir sorumluluğu yoktur.
  10. Gizlilik Koşullarının İhlali: Siren Yayınları , Gizlilik Koşullarına uyulmaması ya da kuralları ihlal etme girişiminde bulunulması durumunda, ihlal tam olarak gerçekleşsin ya da gerçekleşmesin, sistemde mevcut bilgileri reddetme, içerikten çıkarma, silme hakkıyla birlikte önceden haber vermeksizin Kullanıcıların Web Sitesi ve Hizmetlere erişimini askıya alma, sonlandırma, üyeliği iptal etme hakkını (zorunlu olmamakla birlikte) saklı tutar. Bu kural, koşulların Kullanıcı tarafından dolaylı ihlali ya da ihlal girişimi olması durumu için de geçerlidir.
  11. Bilgi ve İletişimwww.sirenyayinlari.com web sitesinin gizlilik koşullarına ilişkin sorularınız için info@sirenyayinlari.com adresine yazarak daha fazla bilgi alabilirsiniz.